Lina

 

Veliko prezgodaj sta se nama rodili skrajno nedonošeni sestri dvojčici. Ena od njiju je izgubila boj z življenjem kmalu po rojstvu. Njena preživela sestrica Lina pa bije bitko z »mlini na veter«, s številni zdravstvenimi in drugimi težavami, ki jim ne starša ne slovensko zdravstvo nismo kos. Lina ima z naslova možganskih krvavitev hude nevrološke težave, senzorne motnje, ogromen zaostanek v razvoju na vseh razvojih področjih (tudi na duševnem), hudo obliko motnje hranjenja, šibkejši gibalni razvoj (zaradi težav s hipertonijo in sočasno hipotonijo), zdravstvene težave (gastroenterološke težave, presnovne motnje, slabšo funkcijo ledvic, imunske primanjkljaje itd.), predvsem pa je še vedno popolnoma nesamostojna v vseh pogledih in neverbalna, z izrazitimi simptomi spektro-avtistične motnje in ADHD.

Po več kot dveh letih raziskovanja in poizvedovanja, po številnih neprespanih nočeh iskanja poti na svetlo, se je tudi za nas utrnila iskrica upanja … iskrica upanja, ki jo lahko pomagate najini Lini uresničiti dobri ljudje.

Za področje Lininih težav, se je po pričanju številnih staršev otrok s podobnimi težavami, kot jih ima najina Lina, izkazala kombinacija terapij z matičnimi celicami (v Ukrajini) in s hiperbarično kisikovo komoro (v Sloveniji).  Tradicija zdravljenja z matičnimi celicami ima v tujini že dolgo prehojeno pot, uspešno je pomagala številnim družinam s celega sveta, prav zato bi jo starša želela ponuditi najini edinki, da bo tudi ona nekoč srečna, samostojna in zdrava deklica.

Matične celice imajo pozitiven in zdravilen učinek na celoten sistem in organe, začenši z možgani. Uporabljajo se za povečanje regenerativnih sposobnosti poškodovanih možganov, kar izboljšuje hude telesne okvare, povezane s poškodbami, kakršna je bila pri Lini npr. travmatska poškodba možganov zaradi nastalih možganskih krvavitev. Njihov glavni cilj je sprožitev razvoja možganov, ki ima daljnosežni vpliv na samostojnost, torej skrb za samega sebe, komunikacijo, učenje,  osvajanje poklicnih spretnosti. Terapije občutno vplivajo na razvojni zaostanek, senzorne motnje, tudi na prehranske navade, prebavo in govor, s čimer ima Lina hude težave. In kar je še bolj pomembno, da matične celice targirajo predele možganov, katere je imela Lina poškodovane, kateri so zadolženi za regulacijo spomina, koncentracije, pozornosti, govora itd. Po nekaj zaporednih terapijah se tako pričakuje izboljšanje vseh zgoraj naštetih težav, s katerimi trenutno živi Lina sleherni dan, tudi izboljšanje težav s črevesjem, ledvicami in imunskim sistemom.

Ker je zaposlen samo mož, in ker znesek močno presega najine zmogljivosti, so brez vas terapije zgolj nedosegljive sanje. Želiva in upava, da jih z vašo dobroto in humanitarnostjo uspeva uresničiti za najino malo borko Lino.

Več o Lini si lahko preberete na njeni spletni strani: https://giveyourhelpinghand.eu/

ali na njenem Facebook profilu

Svoj prispevek za Lino lahko nakažete na račun:

TRR: 0510 0801 5567 619 - Abanka

SKLIC: 29365

Namen: Za Lino

© 2015-2020 Škofijska Karitas Celje.  Fotografije: Škofijska Karitas Celje, Aleš Umek in Rok Mihevc

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now