Kristian

 

Kristian iz Trbovelj ima težjo obliko avtizma in potrebuje specialno prehrano brez glutena, caseina, soje in sladkorja ter stalne dodatke in zdravila, ki mu lajšajo simptome avtizma. Takšna hrana je veliko dražja od običajne, zdravila in dodatke je potrebno naročati iz tujine, saj so pri nas nedosegljivi. Zdravljenje se je izkazalo za zelo učinkovito, vendar je dolgotrajno in zelo drago.
Julija 2013 je bila Kristianu z doniranimi sredstvi omogočena operacija z izvornimi celicami na Dunaju. Po izvedeni operaciji je Kristian še dovzetnejši za okolico in učenje, olajšana je komunikacija z njim, saj se je prvič v življenju začel izražati s krajšimi stavki. V šoli je sposoben slediti pouku brez vmesnih odmorov, začel je  izdelovati izdelke iz papirja in naučil se je igrati na sintisajzer. Po 10-ih letih so že opazni vidnejši rezultati.
Kristian bi potreboval zdravniško spremljanje ter ponovno operacijo v letu  2015. Ker so stroški operacije visoki (14.000 EUR), družina pa v težki stiski ne zmore niti osnovnih vsakodnevnih bremen in plačil osnovnih položnic, iščejo pomoč. Pred njimi je še dolga pot, zato so neizmerno hvaležni za vsak dar..

Zahvaljujejo se vsem, ki ste jim pripravljeni pomagati!

 

Svoj prispevek za Kristiana lahko nakažete na:
TRR: 0510 0801 5567 619 - Abanka
Sklic: 29353
Namen: Pomoč Kristianu

© 2015-2020 Škofijska Karitas Celje.  Fotografije: Škofijska Karitas Celje, Aleš Umek in Rok Mihevc

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now