top of page

STIČIŠČE GENERACIJ EIN KAREM

 

Škofijski dom Vrbje s svojimi prostori omogoča oblikovanje in srečevanje različnih skupin, ljudi. To središče smo poimenovali Ein Karem, saj se pri nas srečujejo ljudje različnih generacij, ki se med seboj bogatijo, pomagajo, delijo izkušnje in se drug drugega veselijo. Ein Karem je med drugim tudi rojstni kraj Janeza Krstnika, kjer je Marija obiskala teto Elizabeto, tam nečakinja obišče teto, mlajša generacija se srečuje s starejšo. In zato je dom stičišče različnih generacij.

Prostore škofijskega doma Vrbje dajemo v uporabo različnim skupinam.  Štiri sodobno opremljene učilnice, čajna kuhinja, kapela nudijo skupinam široko možnost kvalitetno in življenjsko preživetega časa. Na voljo imamo 42 ležišč, 30 zasilnih ležišč in možnost pripravo toplih obrokov.  Pri nas se srečujejo katehistinje, Rejniška društva, društvo skavtov, birmanci in ministranti.

ŠKOFIJSKI DOM VRBJE

 

Naša hiša postaja čedalje bolj prepoznavna med raznimi skupinami, ki iščejo prostore za različna srečanja in duhovne vaje, za duhovne obnove ali odmike za male skupine. K nam prihajajo na intenzivne pevske vaje različni domači in tuji pevski zbori in nam lepšajo dneve s svojim prepevanjem. Gostimo različne škofijske dogodke in delovna telesa, za novo leto smo pripravili prvo tradicionalno novoletno srečanje katehistinj in katehistov celjske škofije.

Ko gledamo na vsa dogajanja v Vrbju, smo zares lahko ponosni in hvaležni, v nas pa se prebujajo še novi načrti in nove ideje, nad katere kličemo Božjega blagoslova, saj bodo le z Njegovo močjo in blagoslovom postali resničnost, ki bo ta blagoslov prinašala v življenja mnogih ljudi.

Grb škofije Celje

dom_nova_2.jpg
bottom of page