top of page
 • Delovni čas skladišča v Vrbju, kamor lahko dostavimo rabljena oblačila?"
  Delovni čas skladišča za oddajo ali prevzem oblačil je vsak delovni dan v tednu in sicer od 8.00-11.00 in od 11.30-14.00
 • Kontakt, kjer lahko izvem informacije o oddaji rabljenih predmetov?"
  Informacije lahko dobite na telefonski številki 0591 27 660 ali 051 658 650, 051 658 144.
 • Ali lahko dostavimo rabljena oblačila tudi v izven delovnem času oz. v soboto ali nedeljo?
  Rabljena oblačila lahko izven delovnega časa oddate v zabojnik , ki je namenjen izključno za oddajo oblačil. pri Škofijskem domu v Vrbju pri Žalcu.
 • Ali morajo biti oddana oblačila oprana in zlikana?
  Oblačila naj bodo nepoškodovana in čista. Likanje ni potrebno.
 • Ali lahko podarimo tudi posodo, porcelan, knjige in gospodinjske aparate?"
  Vse našteto sprejemamo. Gospodinjske aparate ne puščajte pred zabojnikom za oblačila ali pred samim vhodom v prostore skladišča. Večje gospodinjske aparate oddate v času uradnih ur skladišča.
 • Ali lahko podarim pohištvo?
  Pohištvo sprejemamo. Dostavo tega je potrebno predhodno najaviti.
 • Ali lahko pohištvo odpelje ŠKC? Ali je odvoz pohištva potrebno plačati?
  Pohištvo lahko po predhodnem dogovoru prevzamemo tudi sodelavci ŠKC. Odvoz ni potrebno plačati, lahko pa po lastni presoji donirate v humanitarne namene.
 • Ali zbirate plastične zamaške?
  Da. Plastične zamaške zbiramo ,nato jih prodamo kot surovino za plastične mase. Zbrana sredstva namenimo za pomoč bolnim otrokom v Sloveniji. Zbiramo zamaške od sokov, šamponov, gelov za tuširanje, tekočih pralnih praško, čokoladnih namazov, mehčalcev, dezodorantov, zdravil, tekočih jogurtov oz. vse, ki imajo oznako PP ali PE oz. znak za reciklažo.
 • Želeli bi darovati v dober namen finančna sredstva. Kako lahko to storimo?
  Svoj dar lahko nakažete na Škofijska Karitas Celje, Muzejski trg 8, 3000 Celje. Abanka SI56 0510 0801 5567 619 Navesti morate enega od sklicov : Nasmeh upanju: 29208 Otroci nas potrebujejo: 29141 Delovanje Karitas: 29201
 • Lahko darujemo zdravila, ki so ostala od ožjih sorodnikov , a imajo še dovoljen rok uporabe?"
  Zdravila, ki še imajo rok uporabe ali s pretečenim rokom lahko darujete.
 • Potrebujem pomoč pri plačilu položnic. Kaj moram storiti? Kdo je upravičen do pomoči pri plačilu položnic?
  Pri nas lahko enkrat letno zaprosite za pomoč pri plačilu položnic. Do pomoči so upravičeni prejemniki denarne socialne pomoči, brezposelni, delavci ob izgubi zaposlitve, osebe brez dohodka. Pomoč pri plačilu položnic se trudimo nuditi tudi družinam, ki minimalno presegajo cenzus za denarno pomoč, starejšim z nizkimi pokojninami in vsem, ki se iz različnih razlogov znajdejo v trenutni stiski. Če pomoč potrebujete morate prošnji za pomoč pri plačilu položnic priložiti dokazila o vseh mesečnih dohodkih vseh družinskih članov, bančni izpisek za obdobje zadnjih treh mesecev,odločba CSD o prejemkih iz javnih sredstev, podpisano izjavo o zbiranju osebnih podatkov (obrazec najdete na naši spletni strani), položnice za katere potrebujete pomoč pri plačilu. Stroškov telefona , interneta, rtv prispevka in avtomobilskih zavarovanj ne krijemo.
 • Kolikokrat na leto lahko prejmemo pomoč pri plačilu položnic?
  Pomoč pri plačilu položnic je enkrat na leto oz. odvisno je tudi v kolikšnem znesku vam je bila odobrena finančna pomoč ob prvi oddani vlogi.
 • Kako lahko postanem prostovoljec Karitas?
  Če se nam želite pridružiti kot prostovoljec, nam pišite na naslov ali obiščite najbližjo Župnijsko Karitas. Našim prosotovljcem, ki so prejemniki DSP zagotavljamo pisni dogovor o prostovoljstvu s katerim lahko uveljavite pravico do zvišanja DSP.
 • Ali lahko podarim zdravila?
  Zdravil, ki jih ne potrebujete več žal NE sprejemamo. Lahko pa jih odnesete v najbližjo lekarno.
bottom of page