top of page
20181107_122231.jpg

Tija

 

Ime mi je Tija. Po dolgih 37 urah rojevanja sem se z nujnim carskim  rezom rodila kot prvorojenka mamici in očku. Vendar je bilo čakanje na porod za moje možgančke, žal, malce predolgo, zato so utrpeli pomanjkanje kisika.

Od petega meseca naprej obiskujem razvojno ambulanto in redno hodim na fizioterapije. Že od začetka je moj napredek v razvijanju zelo počasen. Shodila sem pri dobrih dveh letih. Poleg fizioterapije obiskujem še delovno terapijo, logopeda in psihologa. Tudi govorno sem zelo šibka, vendar se kljub temu dobro znajdem v vrtcu, ki ga obiskujem. Sošolci in prijatelji iz drugih skupin me imajo zelo radi in mi večkrat pomagajo, da lažje sledim skupini. Obožujem jih in sem rada z njimi.

Pri dveh letih sem dobila tudi očala, ki jih zelo rada nosim, saj tako bolje vidim in manj škilim.

Kljub vsem terapijam in obiskom raznih zdravstvenih ustanov, kjer opazujejo moj napredek v razvoju, še vedno nimam uradne diagnoze.

Starša se zelo trudita tudi s samoplačniškimi terapijami. Do zdaj mi je najbolj pomagala terapija s kisikom v hiperbarični komori. Moji možgani in telo so dobili dodaten zagon, zato sem postala bolj radovedna, poslušna in hitreje dojamem stvari. Obiskujem tudi bioterapevta. Ta mi enakomerno razporedi energijo po telesu, zato je moje počutje boljše in imam več energije za gibanje. 

Čaka me še veliko pregledov in terapij, da se bo moje stanje še izboljšalo, saj si zelo želim biti samostojna.

 

Svoj prispevek za Tijo lahko nakažete na račun:

TRR: SI56 0400 1004 6530 307 (Nova KBM d.d.)

SKLIC: 29366

Namen: Za Tijo

bottom of page