top of page

Zala

 

Najina hči Zala Kozole je bila rojena v 27. tednu in imela komaj 960 g. Zaradi zapletov pri porodu je prišlo do možganskih poškodb. Posledica tega je cerebralna paraliza.

Zala je zelo živahna in zgovorna deklica. Rada poje, piše in bere. Uživa pri pouku, saj obiskuje OŠ XIV. divizije Senovo. Ko njeni vrstniki tekajo in telovadijo, ona pa to izvaja po svojih zmožnostih s spremljevalkino pomočjo, se to veselje prekine. Večkrat potoži, da tudi ona želi tako tekati. Takrat se najina bolečina še globlje zareže v srce. Rada bi ji omogočila samostojno življenje, zato narediva vse, kar je v najini moči, da bi se stanje izboljšalo. Od 1. leta Zala obiskuje nevrofizioterapijo, 2x letno rehabilitacijski inštitut v Soči, fizioterapijo v Čatežu, delavno terapijo, 3x smo izvedli THERASUIT terapijo v Pesnici pri Mariboru, 2x pa v Krškem. Po teh terapijah je pri Zali viden napredek. Je veliko bolj samozavestna, sedi brez opore, sama spleza s postelje, sedi po turško, hodi s hoduljo in opornicami.

V mesecu marcu je posijal nov žarek upanja za najino Zalo. Obiskali smo strokovnjake iz tujine v Zagrebu, kjer so mnenja, da Zali lahko pomagajo. Tako bomo Zalo odpeljali na FIBROTOMIJO v Srbijo. Poseg bo finančno pokril ZZZS. Za dosego dobrih rezultatov pa so po posegu obvezne therasuit terapije, ki so samoplačniške. Ker sama finančno tega ne zmoreva, se s prošnjo za pomoč obračava na Vas. Družino preživljava z moževo plačo, jaz prejemam delno nadomestilo za izgubljen dohodek, ki ga v večini porabim za stroške terapij, goriva, …

 

Prosiva Vas, da najini hčerki po Vaših zmožnostih pomagate do samostojnih korakov.

Melita in Janko Kozole

 

Svoj prispevek za Zalo lahko nakažete na račun:

TRR: SI56 0400 1004 6530 307 (Nova KBM d.d.)

Namen: Za Zalo

bottom of page