top of page

Učna pomoč

Dragi otroci. Dragi starši.
Obveščamo vas, da na Škofijski Karitas Celje nudimo brezplačno učno pomoč in inštrukcije za vse, ki tovrstno pomoč potrebujejo in jim pride prav tudi finančna razbremenitev.
Kdaj in kje?
Dobimo se vsak teden ob sredah med 15.00 in 16.30 v Celju (veroučni prostori župnije sv. Danijel – nasproti glasbene šole). Otroci se lahko vključijo tudi sredi šolskega leta.
Kako se prijaviti?
Izpolnjeno prijavnico (spodaj) pošljete na Škofijsko Karitas Celje (Muzejski trg 8, 3000 Celje) ali za več informacij in prijavo pokličete koordinatorko Sarajo Špec (socialna pedagoginja), 051 278 481 ali ji pišete saraja.spec@karitasce.si.
Kakšen je potek po prijavi?
Koordinatorka učne pomoči kontaktira starše in jih povabi na pogovor, da se predstavijo in jo seznanijo z učno situacijo otroka. Naslednji pogovor sledi še z otrokom in s prostovoljcem, kjer se oblikuje načrt učne pomoči, za krajši ali daljši čas. Nato se prične izvajanje redne učne pomoči.
Kako poteka učna pomoč?
Vsak otrok dobi stalnega prostovoljca, s katerim delata glede na oblikovan načrt in sprotne dogovore. Termin poteka istočasno za vse otroke in prostovoljce. Imamo možnosti tudi ločenega prostora, v primeru, da to kdo potrebuje. Koordinatorka je vsakič prisotna na terminu, kjer nudi dodatno pomoč ali krije morebitne odsotnosti. Je tudi ključna oseba za komunikacijo s starši.
bottom of page