top of page

Prostovoljstvo

Najpomembnejši sodelavci Karitas v celjski škofiji so prostovoljke in prostovoljci, ki ljudem v stiski darujejo svoje znanje, čas in toplino. Če se nam želite pridružiti nam pišite ali obiščite najbližjo župnijsko Karitas.
Našim prostovoljcem, prejemnikom DSP, zagotavljamo pisni dogovor o prostovoljstvu, s katerim lahko uveljavite pravico do zvišanja DSP. 
Socialno vključevanje

OBVESTILO 12. marec 2020

S klikom na spodnjo ikono si lahko preberete obvestilo o poteku socialnega vključevanja.

Obvestilo o rednih aktivnostih v programih socialnega vključevanja. S klikom na spodnjo ikono si lahko preberete obvestilo o poteku programov vključevanja v poletnih mesecih (julij in avgust).

Prostovoljstvo odrasli

Vsi odrasli vabljeni k prostovoljskemu delu pri nas. Vključujete se lahko na različnih področjih:

 

  • Nudenje učne pomoči,

  • begunska kriza,

  • naravne nesreče,

  • Škofijski dom v Vrbju - četrtkov porogram Gradimo skupnist,

  • delo s starostniki - v sodelovanju z domom za starejše v Celju,

  • priprava in izvedba delavnice ali tečaja na nekem področju, kjer ima prostovoljec talent, da bi z njim obogatel naše programe,

  • svetovalni pogovori (strokovni delavci na socialnem, psihološkem, pedagoškem, pravnem, finančnem, zdravstvenem področju).

 

Z vsemi prostovoljci lahko kot registrirana prostovoljska organizacija sklenemo dogovor o prostovoljstvu.

Prostovoljstvo mladi

Mlade prostovoljce – srednješolce in študente vključujemo pri učni pomoči otrokom. Hkrati pa se lahko vsi polnoletni prijavijo za sodelovanje pri begunski krizi ali ostalih naravnih nesrečah. Sodelujemo s starostniki v domovih. Povezujemo se s srednjimi šolami in z njimi ter njihovimi dijaki pripravljamo dobrodelne akcije. 

 

Z vsemi prostovoljci lahko kot registrirana prostovoljska organizacija sklenemo dogovor o prostovoljstvu.

Begunska kriza

Sodelavci Karitas se trudimo, da je vsak posameznik obravnavan kot oseba, vredna dostojanstva, zato smo v skladu z evangelijem in pozivi papeža Frančiška že pomagali prebežnikom in tudi še bomo, če bo to potrebno. Hvala vsem, ki ste nam pri tem pomagali.

Če bomo zopet potrebovali novo pomoč prostovoljcev, bomo zbirali prijave na 051 278 482 ali spletni obrazec na strani Slovenske Karitas. Povezava na spletno stran Slovenske Karitas.

bottom of page