top of page

Postne spodbude

Bliža se postni čas. Na Škofijski Karitas Celje želimo postno odpoved združiti s prizadevanjem za dobro in z darovanjem za naše bližnje.
 
Pripravili smo dve postni spodbudi.
 
Prva, molitvena, nas vabi, da v svojo molitev Angelovega češčenja vsak dan vključujemo vse, ki jih težko prenašamo oz. so nam storili krivico. Tako uresničujemo duhovna dela usmiljenja in gradimo spravo med nami.
 
Z drugo akcijo želimo spodbuditi predvsem župnijske in veroučne skupine ter mala občestva k pozornosti na stiske okrog nas. Pripravili smo poseben nabiralniček, ki nas vabi k mali, skromni odpovedi (namesto žvečilke, cigarete, bonbona, kozarčka žganja …) pri naših malih razvadah.  A če delujemo povezani in skupaj, se naši darovi zberejo in pomnožijo. Tako zbrana sredstva lahko skupina, ki se bo odločila za sodelovanje, nameni domači župnijski Karitas oz. družini, starejšemu v domačem kraju, ki potrebuje pomoč. Tudi če bomo zbrali zelo malo, bo morda dovolj za vrtnico ali voščilnico, s katero bomo nekoga, ki je osamljen in zapuščen obdarili ob našem obisku.
 
 
Na vas se obračamo s prošnjo in željo, da skupaj gradimo spravo med nami in spodbujamo k solidarnosti.
Postna_2019.jpg
Post nas ne vabi samo k odpovedi, marveč tudi k osebnemu spreobrnjenju, poglobljeni osebni molitvi in skrbi za uboge.
bottom of page