Ljubeča skrb krajevne Cerkve za človeka

Pozdravljeni

 

Pozdravljeni na spletnih straneh Škofijske Karitas Celje. Za Vas smo pripravili predstavitev našega dela, naših akcij ter prikazali zgodbe, ki jih vsakodnevno srečujemo ob našem delu.

Trudimo se, da podajamo koristne informacije o delu in poslanstvu Karitas v celjski škofiji.

Naša vizija

 

Karitas v celjski škofiji želi krepiti svojo krščansko in evangeljsko

identiteto, skrbeti za prepoznavnost in ohranjati zaupanje, da bi tako raz-vijala solidarnost in celostno skrbela za uboge; torej nudila materialno, moralno in duhovno pomoč ljudem, ki trpijo kakršnokoli pomanjkanje ali se znajdejo v raznovrstnih stiskah.

Sprejemna pisarna, Muzejski trg 8, Celje

 

Telefon: 0590 80 370

Gsm: 051 658 144

Fax: 0590 80 371

 

E-pošta: info@karitasce.si

 

Odprto za uporabnike:

ponedeljek, torek, sreda 9.00 – 12.00

četrtek zaprto

petek: uporabniki po dogovoru, terensko delo

jožef_2021.png
Humanitarno skladišče, Vrbje 82, Žalec

 

Telefon: 059 12 76 61

Gsm: 051 658 650

E-pošta: humanitarno.skladisce@karitasce.si

 

Odprto za uporabnike in dostavo:

ponedeljek - četrtek: 8.00 – 10.30 in 12.00 - 14.00

petek: uporabniki po dogovoru, terensko delo

  • Facebook Social Icon

Spremenjeni urnik uradnih ur sprejemne pisarne in

humanitarnega skladišča Škofijske Karitas Celje.

Sprejemna pisarna je odprta za uporabnike vsak

PONEDELJEK in SREDO med 9.00 in 12.00 uro. 

Prošnje za pomoč še vedno sprejemamo: 

- po navadni pošti (Muzejski trg 8, 3000 Celje)

- po elektronski pošti: info@karitasce.si

IZDAJA OBLAČIL IN OBUTVE V VRBJU

PONEDELJEK, SREDA in PETEK med 8.00 in 11.00 uro.

S klikom na desno ikono si lahko ogledate ali prenesete vzorec donatorske pogodbe.

Logo_Karitas Celje.png
logo_mddsz.png
ESS.png

Varovalna mreža Škofijske Karitas Celje za pomoč najbolj ranljivim ob pojavu covid-19

Od 1. 11. 2020 do 31. 12. 2021 izvajamo projekt Varovalna mreža Škofijske Karitas Celje za pomoč najbolj ranljivim skupinam ob pojavu COVID-19 za Savinjsko in Šaleško dolino ter Posavsko in Zasavsko regijo. Projekt v okviru evropskega socialnega sklada sofinancira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. 

Projekt nadgrajuje dosedanje aktivnosti ŠKC na področju Savinjske in Šaleške doline, Posavja ter Zasavja. Zasnovan je na reševanju potreb in prilagajanju okoliščin izvajanja oblik pomoči ranljivim skupinam  zaradi posledic epidemije COVID-19.

Epidemija COVID-19 in njene negativne družbene posledice za naše uporabnike zaradi specifik njihovega socialnega, psihološkega, ekonomskega in fizičnega stanja, na katere pogosto nimajo vpliva, pomenijo globlji zdrs v socialno ranljivost in ogroženost, razpad socialne mreže, diskriminacijo in zmanjšano socialno vključenost.

Projekt uporabnikom nudi materialno pomoč, strokovno delo in dejavnosti socialnega vključevanja, ki se prilagajajo uporabnikom in epidemiološkim razmeram. Z združevanjem telefonskega, digitalnega in terenskega dela nudimo enako dostopnost storitve za vse ter zmanjšujemo diskriminacijo. Z materialno pomočjo preprečujemo zdrs v revščino, s socialnim vključevanjem spodbujamo dejavno sodelovanje uporabnikov in ohranjamo zaposlitvene zmožnosti, s svetovalnim in terenskim delom jim pomagamo, da z našo pomočjo sami prepoznajo svoje potrebe in jih naslavljajo ob potrebni podpori.
21. april 2021
Pilotni projekt Vključeni in Okrepljeni
V mesecu februarju smo na ŠK Celje začeli z izvajanjem pilotnega projekta v okviru mednarodnega projekta Interreg, Involved. Pilotni projekt »Vključeni in okrepljeni« je namenjen vključevanju posebno ranljivih, ki zaradi svojih ranljivosti ne zmorejo premikov, imajo nižjo motivacijo in imajo večvrstne težave, ki jih ovirajo, da bi napredovali na osebnem področju in s tem povezano tudi na zaposlitvenem področju.
Plakat-PILpil-izbran.jpg
Plakat Povezani.png

Spoštovani.

Najprej se vam zahvaljujemo za požrtvovalnost in skrb, ki ju v teh težkih časih namenjate svojim župnijskim občestvom in posameznikom, s katerimi se srečujete, še posebej starejšim. Hvala tudi župnijskim Karitas, ki se na različne načine trudite za starejše v razmerah epidemije.

POVEZANI PREKO TELEFONA - POGOVOR, KI STAREJŠIM POLEPŠA DAN

Slovenska karitas povezuje starejše osebe in mlajše prostovoljce, da se pogovarjajo po telefonu in si tako polepšajo dan.

Vedno nam je lažje, če lahko v času osamljenosti s kom spregovorimo kakšno besedo, mu povemo o našem dnevu, življenju, potarnamo ali se nasmejimo… Čeprav osebe ne poznamo pa lepa beseda in uho, ki posluša, pomagata premagati osamljenost in blažita tudi druge stiske.

V aktivnosti Povezani preko telefona je vzpostavljena telefonska številka 069 928 187, na kateri se lahko vsak dan med 9. in 20. uro prijavijo starejši, ki bi želeli redno poklepetati s prostovoljci. Po prijavi jih bodo poklicali in pogovor starejšim nudili prostovoljci youngCaritas – Mlade Karitas.

Starejše (z njihovim dovoljenjem) lahko prijavite tudi vi ali vaša župnijska Karitas preko povezave na spletni strani www.karitas.si/vau ali na telefonski številki 069 928 187.

Na naši virtualni knjižni polici objavljamo Plenumsko knjigo 2021. Vabljeni k prebiraju.

covid_letak_2020.png

Navodila Karitas za preprečevanje širjenja Koronavirusa COVID-19 in drugih virusnih obolenj

 
Več informacij s klikom na spodnje ikone ali s klikom na povezavi spodaj.
GOV.SI/koronavirus uradna stran Republike Slovenije
NIJZ.si/pojav-novega-koronavirusa uradna spletna stran Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ)
KAKO PRAKTIČNO RAVNATI S KUPLJENO HRANO, KO JO PRINESEMO IZ TRGOVINE. Priporočilo Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Povabilo mladim k vpisu v bazo prostovoljce za sodelovanje pri oskrbi ranljivih skupin v času epidemije

 
Slovenska karitas je v sklopu programa youngCaritas  v petek 13. 03. 2020, pričela z vse slovenskim povabilom mladim, da izrazijo pripravljenost za sodelovanje v predvidenem  prostovoljskem delu za zagotavljanje pomoči ljudem v stiski v času epidemije. V sklopu prostovoljskega projekta NAŠ KRAJ, NAŠE SRCE se mladi lahko prijavijo na spletni strani www.karitas.si/nas-kraj-nase-srce ali na FB in INSTAGRAMU.  
              
Zaradi hitrega naraščanja okužb s Koronavirusom v Sloveniji in splošnih navodil za umirjanje javnega življenja, se bo predvidoma pojavila večja potreba po solidarnosti do ranljivih skupin v lokalnem okolju. Trenutno za začetek izvajanja aktivnosti še ni potreb. Se pa že zbira baza prostovoljcev, ki bo aktivirana v skladu s potrebami Karitas na terenu in po navodilih Civilne zaščite.

Osebe, ki se bodo v bazo prijavile morajo biti starejše od 18 let, povsem zdrave in brez kroničnih bolezni ali kroničnega bolnika med svojimi najbližjimi  ter v zadnjih 14 dneh niso bile v neposrednem stiku z okuženimi ali v tujini.

Namen akcije je podpora prostovoljcev Karitas pri zagotavljanju pomoči ljudem v stiski, rednim prejemnikom materialne pomoči in še posebej starejšim, ki so zaradi večje ranljivosti trenutno najbolj kritična skupina ljudi.
Dnevna Božja Beseda
Povezave
Koledar programov in delavnic

kliknite na spodnjo ikono za ogled koledarja Ein Karem

Spletna klepetalnica Škofijske Karitas Celje

Za začetek klepeta pritisnite na ikono spodaj.

  • Facebook Social Icon

Svetovni dan ubogih

Papež Frančišek je ob sklepu izrednega svetega leta usmiljenja napovedal Svetovni dan ubogih, da bi prebudil zavest vernikov in jo oblikoval za poslušanje krika ubogih in trpečih. Izbrana osrednja misel nas spodbuja: »Ubožec je klical in Gospod ga je uslišal.« Svetovni dan obhajamo 33. nedeljo med letom.