top of page

Pomagajte nam pomagati

Trudimo se priskočiti na pomoč ter pomagati družinam in posameznikom v celjski škofiji. Z vašo pomočjo nam to še bolj uspeva. Predstavljamo vam njihove zgodbe.
Jerneja Štarkel.png
Jerneja Štarkel

2. decembra 2020 se je življenje 18 letne Jerneje Štarkel praktično čez noč spremenilo.

Po hudih bolečinah, pekočem občutku po telesu, je mlado dekle v le nekaj urah pristalo na invalidskem vozičku.

Zala

Najina hči Zala Kozole je bila rojena v 27. tednu in imela komaj 960 g. Zaradi zapletov pri porodu je prišlo do možganskih poškodb. Posledica tega je cerebralna paraliza.

Zala je zelo živahna in zgovorna deklica. Rada poje, piše in bere. Uživa pri pouku, saj obiskuje 1. razred OŠ XIV. divizije Senovo.

Lana Smukavec.jpg
Lana Smukavec

Deklica Lana je rojena s kromosomsko napako x28, kar pomeni, da zaostaja v razvoju in je na nivoju 4 mesečnega dojenčka. Je gibalno omejena, ne zmore komunicirati z okolico, ne vidi, razen malo svetlobe.

Žiga

Žiga Fele je obiskoval Gimnazijo v Trbovljah in nadaljeval študij na FERI-Univerza v Mariboru. Žal, je bolezen tako napredovala, da ni mogel nadaljevati študija.

janc.png
Družina Janc

Preden so se prižgale luči prazničnega decembra je družina iz Vojnika nepričakovano doživela hudo izgubo. Sandro in sinova, sedemletnega Lovra ter petletnega Matevža, je v svoji nemoči zapustil oče.

Luka

Luka Šoster je fant, ki ima težko obliko cerebralne paralize. Zaradi svoje bolezni Luka ne more hoditi. S starši živi v prvem nadstropju hiše. Luka z leti postaja vse težji, tehta že 30 kilogramov in starši ga vedno težje nosijo v stanovanje po kar 18-ih stopnicah.

20181107_122231.jpg
Tija

Ime mi je Tija. Po dolgih 37 urah rojevanja sem se z nujnim carskim  rezom rodila kot prvorojenka mamici in očku. Vendar je bilo čakanje na porod za moje možgančke, žal, malce predolgo, zato so utrpeli pomanjkanje kisika.

Patricija

Patricija Butkovič iz Pišec živi s cerebralno paralizo. Starša sta  s pomočjo dobrih ljudi skušala Patriciji pomagati z raznimi gibalnimi pripomočki, da bi se lahko sama premikala in postala samo-stojnejša. Najbolj primerna in učinkovita je za Patricijo therasuit terapija, ki jo izvajajo v Pesnici pri Mariboru.

Alex

Moje ime je Alex.

Mamica in očka sta me težko pričakovala, zato je bilo veselje ob mojem rojstvu  neizmerno. Vendar je trajalo le dva dni…Tretji dan sem v jaslih zaradi okužbe z bakterijo prenehal dihati, zdravniško osebje pa me je našlo veliko prepozno. Uspeli so me oživeti, vendar so bile poškodbe mojihmožganov katastrofalne.

Lina_edited.jpg
Lina

Zbiranje sredstev za deklico Lino je zaključeno, zbrana sredstva sedaj porabljamo za terapije in zdravstveno oskrbo.

Hvala za vašo pripravljenost in zbrana sredstva.

bottom of page