Pomagajte nam pomagati

Trudimo se priskočiti na pomoč ter pomagati družinam in posameznikom v celjski škofiji. Z vašo pomočjo nam to še bolj uspeva. Predstavljamo vam njihove zgodbe.
Družina Janc

Preden so se prižgale luči prazničnega decembra je družina iz Vojnika nepričakovano doživela hudo izgubo. Sandro in sinova, sedemletnega Lovra ter petletnega Matevža, je v svoji nemoči zapustil oče.

Lina_edited.jpg
Lina

Veliko prezgodaj sta se nama rodili skrajno nedonošeni sestri dvojčici. Ena od njiju je izgubila boj z življenjem kmalu po rojstvu. Njena preživela sestrica Lina pa bije bitko z »mlini na veter«, s številni zdravstvenimi in drugimi težavami, ki jim ne starša ne slovensko zdravstvo nismo kos.

Tija

Ime mi je Tija. Po dolgih 37 urah rojevanja sem se z nujnim carskim  rezom rodila kot prvorojenka mamici in očku. Vendar je bilo čakanje na porod za moje možgančke, žal, malce predolgo, zato so utrpeli pomanjkanje kisika.

Zala

Najina hči Zala Kozole je bila rojena v 27. tednu in imela komaj 960 g. Zaradi zapletov pri porodu je prišlo do možganskih poškodb. Posledica tega je cerebralna paraliza.

Zala je zelo živahna in zgovorna deklica. Rada poje, piše in bere. Uživa pri pouku, saj obiskuje 1. razred OŠ XIV. divizije Senovo.

Alex

Moje ime je Alex.

Mamica in očka sta me težko pričakovala, zato je bilo veselje ob mojem rojstvu  neizmerno. Vendar je trajalo le dva dni…Tretji dan sem v jaslih zaradi okužbe z bakterijo prenehal dihati, zdravniško osebje pa me je našlo veliko prepozno. Uspeli so me oživeti, vendar so bile poškodbe mojihmožganov katastrofalne.

Žiga

Žiga Fele je obiskoval Gimnazijo v Trbovljah in nadaljeval študij na FERI-Univerza v Mariboru. Žal, je bolezen tako napredovala, da ni mogel nadaljevati študija.

Boštjan

Boštjan Kunej se opiše takole:

Sem Boštjan Kunej iz Bistrice ob Sotli, kjer živim sam s svojo materjo. Oče mi je umrl leta 1995, ko mi je bilo zgolj 20 let, v času, ko je moja bolezen že kazala svoje močne znake. A vseeno sem ohranil moč in optimizem življenja ...

Kristian

Kristian iz Trbovelj ima težjo obliko avtizma in potrebuje specialno prehrano brez glutena, caseina, soje in sladkorja ter stalne dodatke in zdravila, ki mu lajšajo simptome avtizma. Takšna hrana zanj je veliko dražja od običajne, zdravila in dodatke pa je potrebno naročati iz tujine, saj so pri nas nedosegljivi. 

Patricija

Patricija Butkovič iz Pišec živi s cerebralno paralizo. Starša sta  s pomočjo dobrih ljudi skušala Patriciji pomagati z raznimi gibalnimi pripomočki, da bi se lahko sama premikala in postala samo-stojnejša. Najbolj primerna in učinkovita je za Patricijo therasuit terapija, ki jo izvajajo v Pesnici pri Mariboru.

Luka

Luka Šoster je fant, ki ima težko obliko cerebralne paralize. Zaradi svoje bolezni Luka ne more hoditi. S starši živi v prvem nadstropju hiše. Luka z leti postaja vse težji, tehta že 30 kilogramov in starši ga vedno težje nosijo v stanovanje po kar 18-ih stopnicah.

© 2015-2020 Škofijska Karitas Celje.  Fotografije: Škofijska Karitas Celje, Aleš Umek in Rok Mihevc

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now