top of page

Pozdravljeni

Pozdravljeni na spletnih straneh Škofijske Karitas Celje. Za Vas smo pripravili predstavitev našega dela, naših akcij ter prikazali zgodbe, ki jih vsakodnevno srečujemo ob našem delu.

Trudimo se, da podajamo koristne informacije o delu in poslanstvu Karitas v celjski škofiji.

Kratka predstavitev
 

ŠKOFIJSKO KARITAS CELJE je 2. 2. 2007 ustanovil takratni celjski škof dr. Anton Stres, da bi uresničevala karitativno, dobrodelno, humanitarno in socialno poslanstvo Cerkve. Škofijska Karitas s svojim delom organizira, načrtuje, koordinira in povezuje karitativno delo župnijskih Karitas in nudi pomoč in podporo dobrodelnim prizadevanjem številnih prostovoljk in prostovoljcev. Z različnimi programi, akcijami in projekti aktivno izvršuje karitativno dejavnost kot eno izmed treh temeljnih poslanstev Cerkve.

 

V civilno-pravnem smislu imamo statusa humanitarne organizacije s področja socialnega varstva po Zakonu o humanitarnih organizacijah in prostovoljske organizacije v skladu z določili Zakona o prostovoljstvu. V skladu s 35-tim členom Zakona o društvih sodimo med humanitarne organizacije, ki delujejo v javnem interesu.

Delujemo v skladu z etičnimi načeli Karitas, trudimo se izpolnjevati standarde upravljanja Caritas Internationalis in spoštujemo Kodeks etičnih načel v socialnem varstvu.

Sprejemna pisarna
 

Če potrebujete pomoč, ste v stiski, ali želite nasvet; če bi želeli podpreti naše delo, pomagati ljudem v stiski in kaj podariti; če bi želeli nekomu pomagati, pa ne veste kako; če poznate kakšno stisko in bi nas želeli nanjo opozoriti, bomo na Škofijski Karitas Celje veseli Vašega klica, obiska ali pisma.

Na voljo smo Vam v Celju, nasproti osrednje knjižnice (sprejemno- informacijska pisarna) ter v Vrbju pri Žalcu, v neposredni bližini ribnika Vrbje (humanitarno skladišče).

bottom of page