top of page

Žiga

 

Žiga Fele je obiskoval Gimnazijo v Trbovljah in nadaljeval študij na FERI-Univerza v Mariboru. Žal, je bolezen tako napredovala, da ni mogel nadaljevati študija.

Njegova zgodba se je začela pred leti, ko so mu zdravniki v središču možganov odkrili tumorje.  "Poleg bolečin se srečuje s kronično utrujenostjo, glavoboli, pritiski v glavi,  zamegljenim vidom, gluhostjo, gibanje je zaradi bolezni omejeno-težave z ravnotežjem. Tumorji  so v samem središču možganov, kjer se nahajajo pomembne funkcije za delovanje človeka, zato grozi  njegovemu  zdravju, saj  lahko v nadaljnje še oslepi.  Fizično je popolnoma  odvisen od mame, tudi sporazumevata se samo pisno. Zdravnica je predlagala , da ga na operativni poseg spremlja mati. Stroške bivanja matere v sobi z Žigom Zavarovalnica ne krije. Zato se je Žiga odločil javno izpostaviti, da bi tako prišla do sredstev , ker s pokojnino od katere živita z materjo nastanitve sama ne moreta plačati.

Poleg že omenjene operacije je potrebna tudi preureditev bivalnih prostorov in nakup nujnih medicinskih pripomočkov.

Glede na to, da gre za rizičen poseg, če se zapleti pripetijo so zelo nevarni.  Uspeh operacije pa je odvisen od posameznika. Gre za dolgotrajno okrevanje in terapijo.

Želimo si, da bi operacija uspela in da ne bi trpel hujših posledic.

 

Svoj prispevek za Žiga lahko nakažete na račun:

TRR:  SI56 0400 1004 6530 307 (Nova KBM d.d.)

SKLIC:  29354

Namen: Pomoč Žigu

bottom of page