Skupaj za ZDRAV-JE

20. november 2020
Že deseto leto zapored v mesecu novembru obeležujemo praznik tradicionalnega slovenskega zajtrka. Med glavne sestavine zajtrka uvrščamo tudi kruh. Mi predlagamo, da si letos spečete mlečni kruh, ki je zaradi strukture in sestavin še posebej mehak in okusen. Spodaj na fotografiji lahko sledite receptu. Pa hitro k peki.
RECEPTI - Peka domačega mlečnega kruha.p
13. november 2020
V soboto obeležujemo svetovni dan sladkorne bolezni. Ključno je prepoznati bolezen in tako poskrbeti za leta, ki sledijo s to boleznijo. Sladkorno bolezen lahko preprečimo ali vsaj odložimo njen nastanek z zdravim načinom življenja. Ostanite zdravi in skrbite za redno gibanje in zdravo, uravnoteženo prehrano.
 Skupaj za                                  z zdravo prehrano in gibanjem.
Združeni v projektu ZDRAV-JE, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS, skušamo zdrav način prehranjevanja in gibanja približati prejemnikom pomoči Karitas.
Danes z vami delimo slasten recept, katerega glavna sestavina je ječmenova kaša.
logo_zdrav-je_1.png
18. junij 2020
ješprej-druga stran.png
ješprenj_-_prva_stran.png
V našem projektu Skupaj za                                   tokrat objavljamo novi video z vadbo. Vabljeni k ogledu.
15. junij 2020
5. junij 2020
V našem projektu Skupaj za ZDRAV-JE, tokrat objavljamo recept za pečeno polento.
1.png
2.png
Skupaj za ZDRAV-JE, z zdravo prehrano in gibanjem
 
V nedeljo, 31. 5., obeležujemo svetovni dan brez tobaka. Kajenju tobaka strokovnjaki po vsem svetu pripisujemo veliko breme bolezni in prezgodnjih smrti, zato na ta dan po vsem svetu opozarjamo na hude posledice uporabe tobaka in spomnimo na ukrepe, ki zmanjšujejo uporabo tobaka in tako varujejo zdravje ljudi.
 
Pobudi in skrbi za bolj zdrav način življenja se pridružujemo tudi na Karitas, še posebej v Mariboru, Celju in Novem mestu. Združeni v projektu ZDRAV-JE, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS, skušamo zdrav način prehranjevanja in gibanja približati prejemnikom pomoči Karitas – socialno ogroženim in ranljivim osebam.
 
Zavedamo se, da je kajenje tobaka marsikomu izhod v stiski, navidezna uteha pod duševnimi in duhovnimi bremeni vsakdana ali sladka razvada, ki vsaj navidezno lajša življenje in ga dela bolj znosnega. Žal vemo, da kajenje povzroča številne negativne posledice za zdravje kadilcev in njihovih bližnjih ter marsikoga pripelje do prerane smrti.
 
Vse prejemnike pomoči Karitas ter vse ljudi, ki jih težijo stiska, tesnoba, negotovost, strah pred izgubo službe ali dohodka, materialna, duševna ali duhovna stiska, občutek nemoči ali osamljenosti in odrinjenosti želimo opogumiti, da namesto po nadomestkih in omamnih substancah, posežejo po stvareh in sredstvih, ki resnično pomagajo, vračajo energijo, ugodno vplivajo na naše počutje in pripomorejo k boljši psiho-fizični kondiciji.
 
V ta namen danes na naših spletnih kanalih in družbenih omrežjih objavljamo video vodene telovadbe s povsem vsakdanjim pripomočkom, metlo in vse vabimo: skupaj za ZDRAV-JE, z zdravo prehrano in gibanjem. Skupaj pometimo proč skrbi, škodljive substance in naredimo prostor za polno in zdravo življenje. Pridružite se nam, skupaj zmoremo.
V soboto obeležujemo svetovni dan sladkorne bolezni. Ključno je prepoznati bolezen in tako poskrbeti za leta, ki sledijo s to boleznijo. Sladkorno bolezen lahko preprečimo ali vsaj odložimo njen nastanek z zdravim načinom življenja. Ostanite zdravi in skrbite za redno gibanje in zdravo, uravnoteženo prehrano.

© 2015-2020 Škofijska Karitas Celje.  Fotografije: Škofijska Karitas Celje, Aleš Umek in Rok Mihevc

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now